Pages

الأربعاء، 7 مارس 2018

طريقة عمل الكبدة الاسكندراني

  1. الكبده حسب اللي عندك
  2. فلفل اسمر مطحون
  3. كزبره مطحونه
  4. شرائح فلفل اخضر متقطع طولي
  5. شرائح طماطم متقطعه طوليه
  6. بصله كبيره متقطعه جوانح
  7. خل
  8. ثوم مهروس
  9. كمون مطحون
  10. عصير ليمون
  11. زيت او سمنه بلدي
  12. كميه مناسبه من البقدونس للتزيين (اختياري)

طريقة التحضير

  1. نغسل الكبده كويسه و ننقعها مايه ب ليمون لحد ما نتاكد ان الظفاره راحت منها
  2. نقطعها شرائح طوليه على اد ما نقدر منبهدلهاش واحنا بنقطعها
  3. نحطها في طبق و نضع الليمون و الخل و الكمون و الكزبره والثوم و نتركها نصف ساعه
  4. نضع الزيت في صينيه او في الجريل و ننتظر حتى الزيت يسخن و نضع الكبده بالتتبيله و ننتظر حتى تنشف التتبيله
  5. نضع البصل و نقلب لمده 15 دقيقه ثم نضع الفلفل و الطماطم و نتركها حتى يتغير لونها
  6. ثم نرفعها من على النار ونقدمها ببعض من البقدونس

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق